Nieuws

Welke linksbuiten hoort in het all-time elftal?

woensdag 22 februari 2017
Er zijn nog twee plekken te vergeven in het beste Osse elftal uit 25 jaar betaald voetbal: de spitspositie en op de linkerflank. Vanaf vandaag kun je stemmen op de speler die de meeste indruk heeft gemaakt als linksbuiten. Garry de Graef en Danny Guijt waren al genomineerd als middenvelder, maar konden ook voorin uit de voeten. Zij staan dus op de lijst. Net als Reginald Faria en Aziz Moutawakil.

Garry de Graef (62 wedstrijden, 9 goals) werd in 1996 zijn ploegmaat. De Belg maakte de overstap van Helmond Sport en bleef twee seizoenen. Het waren de beginjaren van een lange carrière. De Graef was twintig jaar lang profvoetballer en schreef 467 duels achter z’n naam. 

Van 2000 tot 2004 bestreek Danny Guijt de linkerflank. In 126 wedstrijden (26 goals) maakte hij dusdanig veel indruk dat eredivisionist RBC Roosendaal hem overnam. Later speelde de geboren Leidenaar ook voor SC Cambuur en Willem II. 

Reginald Faria kwam aan het begin van het seizoen 2005/2006 van Haarlem naar Oss en was meteen succesvol. Zelf maakte hij elf treffers en bereidde de vleugelflitser er een boel voor. Samen met zijn ploeggenoten haalde hij de nacompetitie en maakte het daarin NAC Breda ontzettend lastig. Faria speelde in totaal 63 wedstrijden (13 goals) in het rood-wit. 

Voordat Aziz Moutawakil naar Oss kwam, stond hij bij drie Limburgse clubs onder contract: Fortuna Sittard, MVV en Roda JC. De Belg met Marrokkaanse roots speelde hier drieënhalf seizoen en kwam daarin tot 93 wedstrijden en 12 goals. Het aantal assists van de creatieveling is niet bijgehouden, maar dat aantal ligt ongetwijfeld hoger.